A crook-career (Csalókarrier)

A crook-career (Csalókarrier)

Posted by jhnnsclvn @ január 1, 2011

Szerző: Gödöllői

Mészáros Márton Dunapatajon született 1977-ben.

Általános iskolai tanulmányaiban nem volt túl sikeres, ezért felekezeti gimnáziumban folytatta, ahol a református származás többet nyomott a latba, mint egy jó bizonyítvány.

A Kecskeméti Református Gimnáziumból dicstelen körülmények között távozott. Puskázás miatt több intője volt, majd amikor néhány tárgyból bukásra állt, az egyeseit az ellenőrzőben négyesekre javította. A csalás és okirathamisítás, persze, az érintett tanároknak is feltűnt, akik Mészáros ellenőrzőjét összevetették az osztálykönyvvel, ahol a sok négyes helyett sok egyes ált. Ez megegyezett a tanárok memóriájával.

A kicsapott gimnazistát ezek után a Gödöllői Líceumi Alapítvány Gimnáziumába íratták be, ami úgyszólván családi tulajdonban állt. Ti. az alapítvány kurátoraiként a Mészáros-család nyúlta le (a szocialista polgármester Gémesi György családjával együtt) a jogellenesen dupla –alapítványi és egyházi – támogatást, amin a Mészárosok mintegy félmilliárdot kaszáltak. A gödöllői lelkész, Nagy Károly lebuktatta őket, ami miatt végül is ő szívott (kirúgták az állásából), mert Kis Csongor Áron, az APEH igazgatói tanácsosa, mellesleg a Zsinat tagja, elsimította az ügyet és a félmilliárdos sikkasztásért nemcsak nem csukták le a Mészárosokat, hanem még csak vissza sem kellett fizetni, midössze 50 ezer forint pénzbírsággal megúszták. Nos, ebben a családi tulajdonú gimnáziumban is sikerült Mészáros Mártonnak megbuknia. Az alacsony intellektusú és kényelmes diák ismét több tárgyból állt bukásra, mire föl az okirathamisítás jól bevált módszeréhez folyamodott. Ismét meghamisította az ellenőrzőjét, de tanulván a kecskeméti kudarcból, most már az osztálykönyvet is ellopta, és a jegyeit abban is átjavította. Ha nem a líceumi kurátor Mészáros György unokaöccséről lett volna szó, sosem jutott volna el az érettségihez, mert az ország összes középiskolájából kicsapták volna. Így azonban büntetésül mindössze osztályismétlésre ítélték, amit tanulmányi eredménytelensége miatt amúgy sem kerülhetett volna el. A csalási és okirathamisítási botrány elsimításában a Mészáros-családnak a Gémesi-család sietett a segítségére: a gimnázium igazgatónője ugyanis a polgármestere nővére volt.

Ilyen körülmények között a Károli Gáspár Református Egyetem maradt az egyetlen felsőoktatási intézméy, amely a többszörösen kicsapott és bukott diákot fogadta. Mészáros Márton másik nagybátyja, dr. Mészáros István urológus ugyanis a Zsinat tagja volt, és ez itt is többet számított itt, mint egy akár kitűnő bizonyítvány.

Mészáros az előzményekhez képest meglepő egyetemi karrierjéhez azonban egy másik oldalról is váratlan segítséget kapott. Az 1997-ben már 20 éves, túlkoros diák ugyanis egyszerre lépett be az intézmény kapuján az akkor 30. évében járó Hansági Ágnessel, aki akkor még nem volt Kulcsár-Szabó Zoltán felesége. Az akkor még hajadon tanárnő első pilantásra beleszeretett a rovott múltú, bűnözö külsejű, nála alig 10 évvel fiatalabb diákjába (későbbi férje, az akadémikus Kulcsár-Szabó Ernő fia is kb. ennyivel fiatalabb nála). A tanárnő érzelmei akkor izzottak fel Mészáros Márton iránt, amikor tudomást szerzett a zsinati nagybácsiról. Úgy érezte, Mészárossal megfogta Isten másik lábát is (az egyiket már tartotta Kulcsár-Szabó Zoltán személyében): Mészáros lehet a félig paraszti, félig proletár származású Hansági Ágnes számára a belépőlevél a református egyházba, a református egyetemi karrierhez. A csalás és közokirathamisítás miatt többször kicsapott és megbuktatott Mészáros számára pedig az akadémikus MENYe lehet a belépő az akadémiai karrierhez. Így Mészáros Márton és Hansági Ágnes 13 évvel ezelőtt végzetesen egymásra találtak.

Ebből a fatális találkozásból bontakozott ki Mészáros Márton üstökösi karrierje (irodalmi szervezeti tagságok, majd vezetőségi tagságok, PhD-ösztöndíj, állás a Károli Egyetemen, másodállás a Gutenber Szakiskolában, ahonnan Hansági érkezett az egyetemre). Az időközben Kulcsár-Szabó Zoltánt férjül vett, de még mindig gyermektelen és egyre idősödő tanárnő olthatatlan szerelmet érezve Mészáros iránt, elhatározta, hogy megszerzi számára a PhD-fokozatot – ha törik, ha szakad. Disszertáció nélkül – hogy is tudna ilyent írni már a gimnáziumot is csak bukdácsolva és óriási családi protekcióval elvégző diák.

Ezért Kulcsár-Szabó Zoltánné Hansági Ágnes 2009 márciusában felbérli APÓSa helyettesét, Eisemann Györgyöt, hogy védje meg disszertációként a nagy semmit: egy Korner Veronika által még 2006-ban írt összvissz 20 oldalas tanulmányt PhD-disszertációként Mészáros Márton számára. Eisemann túllihegi a kérést és 100%-ra értékeli Mészárost. A MAB vizsgálatot indít, és lebuknak, a fokozatot csalás miatt visszavonják. A csaláson kívül Mészáros – bűntársaival,  Hanságival és Szabó Andrással – még jópár okiratot is hamisít az ügyben (nyilatkozatok, jegyzőkönyek, felkérések, meghívók, hamis adatközlések az országos doktori adatbázisba).  2009 őszén már a rendőrség is nyomoz: Mészáros ellen csalás és magánokirathamisítás miatt, Szabó András (akkor még dékán) és Hansági Ágnes (akkor még dékánhelyettes) ellen pedig hivatali visszaélés körében elkövetett kötelességszegés miatt.

A Kulcsár-Szabó klán Szegedre protezsálja be Mészárost, a minden aljasságra kapható, korrupt Balázs Mihály doktori iskolájába, aki 7 évvel ezelőtt Szabó András primitív 44 oldalas szövegére nagydoktori fokozatot adatott, ugyancsak a Kulcsár-Szabó klán utasítására. A rendszer most is működik. Az akadémikus (egykori ügynök, operatív tiszt) parancsára Mészárost az első PhD-kísérlet elutasítása után négy hónappal fogadják Szegeden, holott a törvény két év moratóriumot ír elő. Mészáros immár a negyedik témavezetővel (Hima, Szabó és Hansági után ezúttal Fried István) megvédi ugyanazt a Korner Veronika által írt húsz oldalt Ravasz Lászlóról doktori disszertációként. A (kibővített) bevezető optikai csal(ód)ás: nincs semmi köze a témához, és tudományosan sincs semmilyen hozadéka.

Mészáros újból lebukik. A rendszer kimutatja a másfél éven belüli kettős védést, ugyanazon a néven és címmel. Erre Mészáros Márton, Hansági Ágnes és szegedi cinkosaik megváltoztatják Mészáros Márton nevét, hogy kicselezzék az informatikai rendszert. Mészáros Márton dolgozatát átíratják a zsinati nagybácsi nevére: Mészáros István nevét töltetik fel az azonos című „disszertáció” szerzőjeként, ám az összes pdf fájlban Mészáros Márton név alatt fut tovább a szöveg, mint ahogy az egyéb adatbázisokban is. Vagyis a törvénysértő védést most még egy név- és identitásváltoztatással is tetézik az elkövetők.

A karrierjét ellenőrzőhamisítással kezdő, majd disszetációhamisítással folytató, büntetőeljárás alatt álló Mészáros Márton 2011. január 13-án Mészáros Istvánként készül átvenni a Szegedi Tudományegyetemtől a nagybátyja nevére kiállított doktori diplomát. A forgatókönyv szerint ezt követően néhány napon belül Doktoranyucival, Hansági Ágnessel reklamálni fognak az „adminisztratív tévedésért”: az adminisztratív személyzetet a Szegedi Egyetem büntetésből elbocsátja, és az Istvánról Mártonra visszajavított diplomával a notórius csaló és hamisító Mészáros Márton él tovább a Károli Egyetemen, mint Marci Hevesen.

Posted in HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: , , , , ,

About jhnnsclvn

I am an inborn protestant.
Kategória: Károli Gáspár Református Egyetem, Szeged University
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 Responses to A crook-career (Csalókarrier)

  1. Visszajelzés: A crook-career (Csalókarrier) | karoligaspar

  2. Visszajelzés: A crook-career (Csalókarrier) | Kulcsár Szabó Ernő

Hozzászólás